BEHANDLING

Fysioterapi med ledbevægelse.
Termoterapi.
Massage
Smidiggørelse af bindevæv.
Individuelle træningsprogrammer. 
Ultralyd.


.

HUNDEFYSIOTERAPI MED LEDBEVÆGELSE.

Hundefysioterapi med ledbevægelse er en behandling, der går ud på at få alle leddene til at bevæge sig bedst muligt og selvfølgelig mest korrekt. Jeg bevæger leddet som det nu engang er konstrueret til og tester derved om din hund bevæger sit led korrekt, for lidt eller for meget. Viser der sig så et problem, så fortsætter jeg med at bevæge leddet korrekt med små tryk og skub eller forsigtige træk. Hermed bliver hjernen gjort opmærksom på at leddet er begyndt at bevæge sig korrekt og de signaler ,der så kommer fra hjernen til leddet og omkringliggende muskler, sener og ledbånd, sørger så for at al bevægelse bliver så korrekt som muligt. Derfor vil jeg også lave udstræk af de involverede muskler, ledbånd og sener. Hermed er problemet løst og bevægeligheden i de pågældende led er korrekt og uden smerter eller andre gener for din hund.

HUNDEMASSAGE.

Hundemassage er en behandling af spændte muskler. En muskel, et ledbånd eller en sene kan sagtens blive skadet, men musklerne er altid på overarbejde hvis der er hævelse omkring et skadet led. Jeg laver hundemassage både som behandling og som velvære. I begge tilfælde er det vitigt at din hund slapper af. Jeg prøver at skabe rolige omgivelser og hunden ligger ned og er afslappet. 
Massagen foregår ved rolige blide bevægelser. Der er dog et vist tryk på de ømme muskler, for ellers virker det ikke. Det er ALTID din hund, der bestemmer, hvor meget den vil være med til. 
Der er mange, der ønsker massage til deres hund for at den skal have det godt og ikke have ømme muskler. Og de fleste der er til hundefysioterapi får masseret deres muskler i forbindelse med behandling. Simpelthen fordi de er spændte og det påvirker deres gang og bevægelighed..

TERMOTERAPI.

Termoterapi er en del af hundefysioterapien. I almindelig tale er der tale om varme og kolde pakninger. Har din hund en akut opstået skade, er det kolde pakninger, der skal til. Herved trækker blokarrene sig sammen og hævelsen i vævet mindskes. Derved kan man mindske smerterne og minimere skaden. Efter et par dage er det så de varme pakninger, der skal til. Så udvider blodkarrene sig og kroppen kan komme hurtigere af med de ophobede affaldsstoffer.
Jeg bruger de kolde og varme pakninger ved akutte skader og hunde, der har været gennem en operation. Og ligeledes for at varme leddene op inden fysioterapi på hunde med smerter. Det er en skånsom terapi men et vigtigt redskab i hundefysioterapien.

SMIDIGGØRELSE AF BINDEVÆV.

Smidiggørelse af de myofascielle bindevævslinier er en behandling, der løsner det bindevæv, der sidder hen over alle muskler. Både hos dyr og mennesker. Disse linier kan blive meget stramme, hvis din hund er spændt i sin muskulatur. Jeg har forskellige tests, hvor jeg mærker med mine hænder om din hund bevæger sig frit. Hvis ikke så er bindvævet stramt. Dette løsnes med en stemmegaffel eller laser på nogle fixpunkter. Bindevævet reagerer nemlig på svingninger i luften. Hvis din hund får hundemassage som behandling eller for velvære, vil der også indgå bindevævsmassage. Dette løsner bindevævet, men ikke nødvendigvis de stramme linier. 

ULTRALYD.

Ultralyd er en varmebehandling. Når ultralyd bruges til hundefysioterapi, er der tale om en terapeutisk ultralyd. Ikke at forveksle med en diagnostisk ultralyd ( som f.eks. bruges ved drægtighedsscanninger). Der er tale om forskellige lydbølger. Jeg bruger terapeutisk ultralyd i hundefysioterapien til f.eks smertebehandling, infektioner i sener og led, låste led og til gigtsyge hunde. Ultralyd bruges aldrig i akutfasen af en skade. 

INDIVIDUELLE TRÆNINGSPROGRAMMER.

Træning af led, muskler, sener og ledbånd er en yderst vigtig del af at have et velfungerende bevægeapparat. Derfor kan der i nogle tilfælde følge et træningsprogram med, når din hund er til hundefysioterapi. Jeg laver altid programmerne, så de er tilpasset både hunden og dens familie. Et træningsprogram kan være alt fra udstrækning af muskler efter ugentlig træning i klubben, til et program for genoptræning af et opereret korsbånd. Alt bliver vurderet og sammensat efter hundens behov. Man kan også komme i klinikken og få lavet et træningsprogram til sin hund ud fra et specifikt ønske. F.eks om at bedre en bestemt muskelgruppe. Alt er muligt og HUSK at lidt træning er bedre end ingen træning af din hunds bevægeapparat.