HVORFOR FYSIOTERAPI TIL DIN HUND?

Hurtigere rehabilitering efter operation.
Giver velvære.
Hurtigere rehabilitering efter skader.
Forebygger skader.
Mindsker stress.
Korrekt træning af specifikke muskelgrupper.

 HVILKE HUNDE VIL ELSKE         FYSIOTERAPI?

Hunde med gigt.

Hunde med dårlig ryg eller ben.
Hunde, der er blevet opereret. 
Hunde, der er blevet skadet/ hunde med smerter- kroniske eller akutte.
Aktive hunde.
Brugshunde/arbejdshunde.
Konkurrencehunde - gælder alle former for konkurrencer.
Hunde, der har fået hvalpe.
Hunde med generelle problemer eller diagnoser i leddene.
KORT SAGT ALLE HUNDE.


Fysioterapi til mennesker har i mange år været en anerkendt behandling, hvis man har problemer med bevægeapparatet.  Lægevidenskaben ved, at det altid er vigtigt at have så god bevægelighed i led og muskler som muligt for at undgå unødvendig overbelastning. Fysioterapi til hunde er dog stadig noget overset, men bliver dog mere og mere anerkendt af dyrlæger. Der er heldigvis mange dyrlæger, der henviser deres patienter til hundefysioterapi. Det kan være efter operationer ( både operationer i organer og selvfølgelig operationer i muskler, sener og led). Det kan også være ved intermitterende halthed ( halthed on/off), hvor årsagen er uklar. Eller en superstresset hund, der kan have gavn af massage for velværets skyld. Hundeterapeuten tager sig af det hele.
Ved hundefysioterapi er målet altid, at hunden bevæger sig så tæt på normalt som muligt i alle situationer. Når din hund kommer til behandling i Hjortebjerg Hundeklinik vil jeg gøre meget ud af at se hunden gå. Der kigger jeg efter, hvordan den sætter benene i de forskellige gangarter. Herefter vil jeg snakke med dig. Det er jo dig, der bor med hunden og har observeret noget omkring dens bevægemønster. Jeg vil også spørge ind til alder, race og medicinforbrug. og om der er en dyrlæge, der har stillet en diagnose. Jeg må som fysiurgisk hundeterapeut ikke stille diagnoser, men jeg laver en journal med de fysioterapeutiske problemstillinger der er. Herefter gennemgår jeg din hund med mine hænder. Så min problemliste er lavet ved at jeg:
FØLGER EN EVT. DIAGNOSE FRA DYRLÆGEN
SER PÅ DIN HUND
SNAKKER MED DIG
MÆRKER PÅ HUNDEN

Mine hænder er mine "øjne" og mit redskab til hundefysioterapi. Jeg undersøger alle led i benene og i ryggen og behandler, mens jeg er der med min fingre. Jeg bevæger leddene i deres naturlige bevægelser, og hvis der er nedsat bevægelighed, løsnes denne op. Ved hundefysioterapi bruger jeg også massage til at løsne de muskler, der måske er spændte omkring et mindre godt fungerende led.
Det er altså helt ufarligt for din hund og det skulle meget gerne give en følelse af velvære bagefter.